Gyakran Ismételt Kérdések

A coaching folyamattal és a táncmeditációval kapcsolatban

Kinek ajánlott a life coaching?

Kortól függetlenül bárkinek, aki el szeretné érni az általa kitűzött célokat, változást szeretne vinni az életébe, tovább szeretne lépni egy elakadt élethelyzetből vagy stresszmentes, harmonikus életre vágyik.

Hogyan működik a tanácsadás?

A coaching folyamatban kérdések és feladatok segítségével haladunk egyre közelebb az előzetesen kitűzött célodhoz. Minden ülés más-más szempontból világít rá a megoldandó helyzetre, elakadásra. Célom, hogy a folyamat végére eljuss a saját megoldásaidhoz, ami elvisz téged a célodig. Megmutatom, hogy hogyan tudsz egy, a megoldásra fókuszáló gondolkozást elsajátítatni, ami a későbbiekben is hasznodra válhat.

Milyen hosszúak az ülések és milyen időközönként ajánlott konzultációkat tartani?

Az ülések 60 percesek.

Az ülések lehetnek heti, kétheti rendszerességgel. A gyakoriság függ az általad kitűzött céloktól, illetve az oda vezető lépésektől.

Hogyan történik a beszélgetés?

Személyesen vagy online is (Messenger, Skype, Google Meets vagy Zoom keretein belül). A személyes coaching ülés sokszor hatékonyabb a közvetlen jelenlét miatt, ha van rá lehetőség, én ezt szoktam ajánlani.

Mennyi coaching ülésre van szükségem?

Akár már 5-6 konzultáció is elegendő lehet, a megvalósítandó céltól és motivációtól függően. Amennyiben ennél több időre van szükség a célod eléréséhez, természetesen ez igény szerint meghosszabbítható.

Mire nem használható a coaching?

Múltbéli traumák feldolgozása, függőségek, depresszió, és egyéb mentális betegségek kezelése. Ezen problémák esetén pszichológus vagy pszichiáter felkeresése javasolt!

Hogyan zajlik egy táncmeditációs foglalkozás?

Egy beszélgetéssel kezdünk a foglalkozás aktuális témájában, ezután következik egy rövid relaxáció. Maga a tánc kb. egy óra hosszú, különböző intenzitású és stílusú zenékkel, témától függően. A tánc után egy fekvő relaxáció következik, majd a végén egy megbeszélő körrel zárjuk a foglalkozást, ahol mindenki elmondhatja (nem kötelező), hogy milyen élményei, megélései voltak tánc közben.

Miben tud segíteni a szabad tánc?

A szabad tánc segít a feszültség és a stressz elengedésében, a nehéz érzések letételében és abban, hogy felszabadultabbnak, könnyebbnek érezhessük magunkat. Segít elengedni a kontrollt, kilépni a mókuskerékből és a jelenre fókuszálni.

Kell táncos előképzettség a táncmeditációhoz?

Nem kell, bátran jöhetsz táncos előképzettség nélkül. Itt nincsen koreográfia, a mozdulatokat a ritmus, a zene és az érzéseink vezérlik.

Milyen instrukciók lesznek tánc közben?

Mindig az adott témának megfelelő instrukciók lesznek, amik arra ösztönöznek, hogy milyen érzésekre, érzelmekre hangolódj rá. A mozgással kapcsolatban nem adok instrukciókat. Pl. hangolódj rá a szabadság érzésére, a nyitottságra.

Milyen ruhában táncolunk?

Kényelmes ruhát, nadrágot, vagy hosszú szoknyát hozz magaddal, amiben jól érzed magad. A terembe cipővel nem lehet bemenni, ezért zokniban vagy mezítláb táncolunk.

Miben más a női táncmeditáció?

A női táncmeditáción nőiségünk megélésére, az ezzel kapcsolatos érzésekre, félelmekre, gátakra fókuszálunk. Fontos elemek még a nőiségünk kibontakoztatása, szabadságunk és szexualitásunk megélése.