Hogyan működik a coaching?

A coaching egy megoldásra fókuszáló, céltudatos fejlesztési folyamat, ami arra inspirál, hogy az életedből, munkádból vagy más megoldandó élethelyzetből a lehető legjobbat hozd ki. Elképzelheted úgy is, mint egy út, aminek a kezdetén te állsz, a végén a célod, és az odavezető utat pedig a coaching folyamat segítségével teszed meg. A coaching üléseknek az a célja, hogy belőled előhozzuk azokat a megoldásokat, amikkel elégedett lehetsz majd az ülés és a folyamat végére, amivel jó érzést tudsz magadnak okozni. Az ülések alatt a jelenre és a jövőre fókuszálunk, a múltat csak kis részben érintjük.

A folyamat során eszközöket fogunk használni, pl. kérdéseket, feladatokat, hogy több oldalról is átlásd az adott helyzetet, és segítsenek a felismerésekben. A kérdésekre hagyok időt, nem kell azonnal válaszolni, gondolkodhatsz rajta pár percig.

Ami az ülésen elhangzik, az kettőnk között marad, szigorúan bizalmas. Hangfelvételt nem fogok készíteni, csak jegyzetelni saját felhasználásra, illetve hogy a későbbiekben újra elő tudjuk venni. Te is jegyzetelhetsz, ha úgy érzed, hogy fontos egy-egy gondolat, felismerés, így ezt később is vissza tudod majd olvasni.

Általában egy folyamatra, illetve cél eléréséhez 5-6 alkalom szükséges, heti vagy kétheti gyakorisággal. Ez a céltól függően lehet több, vagy kevesebb. Az ülés időtartama 60 perc.

A coaching nem terápia. Múltbeli traumák, viselkedés zavar és függőség kezelésére nem alkalmas!